Plugins zijn hulpmiddelen om de functionaliteit van WordPress uit te breiden. Ze zijn samengesteld uit php scripts en bieden nieuwe toevoegingen aan je website of blog. Veelal om nieuwe functie’s toe te voegen maar ook vaak om functies die al beschikbaar waren te verbeteren.
De meeste plugins zijn beschikbaar via de WordPress Plugins Directory-site. Ze zijn ontworpen door vrijwilligers en meestal gratis voor het publiek. Plugins gehost door wordpress worden beschouwd grondig getest en ‘veilig’.

Omdat niet altijd de juiste plugin voor handen is of simpelweg (nog) niet bestaat programmeerd Istiecool ook zelf plugins voor WordPress. Websites die worden opgeleverd door Istiecool en zijn gebaseerd op wordpress krijgen vaak m.b.v. plugins extra optie’s welke speciaal voor de betreffende website op maat zijn gemaakt. De volgende plugins zijn gemaakt door Istiecool:

IstieSettings

kleine uitbreiding waarin zit verwerkt:

• Verkorte links invoegen via editor m.b.v. bitly API
  • Extra knop om bericht/pagina via twitter te delen.
  • Mogelijkheid om pdf bestanden online te kunnen bekijken via google pdf-viewer
  • Voorvertoning van uitgelichte afbeelding in overzicht van de pagina’s en berichten
  • Eigen login logo instellen
  • Instellen van een eigen dashboard bericht bijv als reminder of todo-lijstje
  • Keuze om standaard dashboard widgets wel of niet te tonen.
  • Korte basishandleiding over gebruik van wordpress.

Lees meer

IstieSMS

• Maakt het mogelijk om sms-berichten te sturen direct vanaf je website.
  • Alle gebruikers kunnen zelf persoonlijke sms-berichten versturen.
  • Sms-berichten worden direct verstuurd of op een vooraf ingestelde datum en tijd.
  • Overzicht van verstuurde + geagendeerde sms-berichten.
  • De sitebeheerder bepaalt de prijs voor het versturen van sms-berichten.
  • Gebruikers kunnen via ingebouwd formulier credits kopen/aanvragen waarmee sms-berichten kunnen worden verstuurd.
  • Geef nieuwe gebruikers een xx aantal credits kado als ze zich registreren op je website. (new!)

Lees meer

Deze laatste plugin is gratis te downloaden via de plugins directory van wordpress:
Download IstieSMS via wordpress

Interesse in ontwikkeling van je eigen plugin voor je website? Neem contact op met Istiecool of geef een donatie om ontwikkeling van deze plugin steunen.

E-mail deze pagina E-mail deze pagina