Wat is Hosting ?

Hosting is eigenlijk engels voor gastheer.
Een website wordt op internet ondergebracht bij een server die als “gastheer” functioneert. Als je de website opzoekt dan wordt de site a.h.w aan jou “ge-serveerd” door de gastheer waar de site is ondergebracht. Istiecool is zo’n server. Behalve voor deze site is Istiecool ook de gastheer voor een aantal andere websites.

Hosting via Istiecool

Istiecool ziet het hosten van websites slechts als service en heeft geen standaard hostingpakketten zoals de meeste hostingproviders. Wel worden de websites in een professioneel datacenter gehost en is de uptime minimaal 99,9% zoals de meeste hostingproviders dit aanbieden (omgerekend betekent dit dat een website maximaal 45 minuten per maand offline kan zijn). De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid webruimte en dataverkeer, je krijgt dus een specifiek pakket opmaat, mocht je later meer of minder nodig hebben dan kan dit altijd worden aangepast. Daarnaast staat Istiecool voor je klaar met eerlijk advies of technische ondersteuning.

Alle hosting gebeurt op een zogenaamde LAMP server (technisch: LAMP = Linux Apache MySQL Php) waarvan elke dag een backup wordt gemaakt. Naast de persoonlijke ondersteuning van Joep en alle gebruikelijke opties hebben alle pakketten minimaal het volgende:

  • Webruimte en dataverkeer in verhouding met pakket
  • MySQL database met phpMyAdmin ondersteuning
  • Domeinnaam
  • E-mail account
  • Persoonlijk regelpaneel
  • Geen setupkosten

Wil je meer weten over mogelijkheden om jouw site te hosten via Istiecool? Neem dan contact met mij op. Hieronder een aantal websites welke worden gehost door Istiecool.

Uiteraard kun je ook zelf je webhosting regelen en een domeinnaam registeren. Dit is dan wel zonder advies of ondersteuning van Istiecool. Mocht je er alleen toch niet uitkomen dan is het mogelijk om tegen uurtarief alsnog technische ondersteuning aan te vragen bij Istiecool.