Op het internet is veel gratis software te vinden. Vaak kom je de mooiste programma’s tegen welke als  OpenSourceSoftware kunnen worden gedownload. Hieronder een korte lijst met links van enkele programma’s tussen die een goed (zoniet beter) alternatief zijn i.p.v. applicaties waar je veel geld voor moet betalen.
Ook vanwege mijn werk en affiniteit voor de zorgsector heb ik vaak gezocht naar (gratis) taalprogramma’s (bijv. specifieke oefeningen voor mensen met afasie). Ook daarvan vindt je enkele links naar de homepage van een aantal gratis programma’s die ik kon vinden of zelf heb geschreven. Je kunt er daar zelf meer over lezen, gebruiken of downloaden.

SpiderOak
Gratis online opslag ruimte van 2 Gb. Veilig alternatief voor dropbox. Online backups te maken of bestanden synchronizeren tussen verschillende computers. Je bestanden worden versleuteld en alleen jij hebt toegang tot je bestanden. Je kunt zelf aanvinken van welke bestanden/folders je een online backup wilt maken. Verder veel instellingen mogelijk en het beste programma voor veilige online backups. Door de link op deze pagina te gebruiken krijgen wij allebei gratis 1Gb. extra opslag.

SugarSync
Nog meer gratis online opslag ruimte van 5 Gb. Online backups te maken of bestanden synchronizeren tussen verschillende computers. Je kunt zelf aanvinken van welke bestanden/folders je een online backup wilt maken.

KeePass
Open source (gratis) programma wat al je wachtwoorden en logins voor verschillende sites kan onthouden. Geschikt voor windows, linux, mac en verschillende mobile platforms. Uitbreidbaar met extensies voor in verschillende browsers.

FreeFileSync
FreeFileSync helpt je met synchroniseren van bestanden en mappen. Hiermee kun je makkelijk en snel een folder op je externe drive synchroniseren met een folder op je pc. Geen dubbele of oude bestanden meer.

Gimp
GIMP is een acroniem voor GNU Image Manipulation Program. Het is een vrij gedistribueerd programma voor taken zoals het retoucheren van foto’s, beeldcompositie en beeldauthoring. Het heeft veel mogelijkheden. Het kan gebruikt worden als een simpel tekenprogramma, een expert foto retoucheer programma, een online batch processing systeem, een massa productie image renderer, een beeld formaat converter, enz. GIMP is uitbreidbaar en ontworpen om te worden uitgebreid met plug-ins en uitbreidingen zodat je ongeveer alles kunt doen. De geavanceerde scripting interface maakt alles, van de simpelste taak tot de meest complexe beeldmanipulatie procedures gemakkelijk.

CutePDF Writer
Met CutePDF Writer kun je bestanden “printen” naar PDF-bestanden, deze software voegt namelijk een extra PDF “printer” toe. Mac-gebruikers hebben al een “Opslaan als PDF” optie ingebouwd en het OpenOffice-pakket heeft dit ook. Windows gebruikers kunnen dit (gratis) programma installeren waarmee je een PDF “printer” toevoegt aan de mogelijkheden. Kies het en je kunt een document opslaan naar PDF in plaats van deze af te drukken op papier. Ook beter voor het milieu!


Istiecool PC-Support

Problemen met je computer? Kom je er zelf niet meer uit? Download Istiecool PC-Support, een gratis stukje software (ontwikkeld in eigen beheer) dat Istiecool met je mee laat kijken om de problemen op te lossen.

Istiecool HomeDesk
Istiecool Homedesk
, is een gratis stukje software (ontwikkeld in eigen beheer) dat het bedienen van windows simpel en overzichtelijk maakt met een aantal grote knoppen. Speciaal ontwikkeld voor mensen die t.g.v. lichamelijke beperkingen windows moeilijk kunnen bedienen. Tijdens de installatie kun je eventueel andere gratis software downloaden en installeren.

[nggallery id=5]

www.desmidt.eu
Digitaal en Digispel, goede taal- en speloefeningen speciaal voor mensen met afasie.  Soort van gratis Kompro 2000 (maar leuk voor iedereen). Sinds mei 2013 is DigiTaal ook beschikbaar als app voor Android tablets en smartphones. Download de DigiTaal app in de Google play store.

www.woordkasteel.com
Spelenderwijs oefenen met spelling, voor kinderen vanaf 6 jaar.

Joystick 2 Mouse
Geeft je de mogelijkheid om de muis en het toetsenbord te bedienen met een joystick of een gamepad.

www.taalklas.nl
Eerst gratis registreren om daarna te werken met veel verschillende taaloefeningen nederlands. Voor iedereen die beter nederlands wil leren.

Eurovocs Suite ( = NIET GRATIS ! )
Wel mooi programma. Sprekende tekstverwerker (Docreader) met woordvoorspelling (Skippy) en een virtueel toetsenbord (Keyvit). Goede ondersteuning bij spraakstoornissen of lees/schrijf problemen.

E-mail deze pagina E-mail deze pagina